Waardebepaling of taxatie? 

Wat is een waardebepaling precies? Bij een waardebepaling maken we een vrijblijvende berekening van de actuele verkoopwaarde van een woning. Deze baseren we op de staat van de woning, het woonoppervlak, de straat en de wijk, maar we kijken ook naar prijsontwikkelingen op de lokale huizenmarkt.

Een waardebepaling is veel minder uitgebreid dan een taxatierapport en voldoet niet bij het aanvragen van een hypotheek.

Wanneer is een waardebepaling nodig?

Een waardebepaling kan handig zijn als je overweegt om je woning te verkopen. Je krijgt een goede indruk van wat je woning zou kunnen opbrengen. En mocht je een nieuwe woning willen kopen, dan weet je meteen wat ongeveer het budget is daarvoor. Handig om te weten!

Taxatierapport op Texel


Een taxatierapport is een officieel en bindend document dat door de bank, verzekeraar en Belastingdienst wordt gebruikt. Het is een vereiste als je een nieuwe woning koopt en daarbij een nieuwe hypotheek afsluit. Je huis dient namelijk als onderpand voor de bank. Ook bij het oversluiten of verhogen van je hypotheek is soms een taxatierapport nodig. Voor het opstellen van een taxatierapport kunnen wij bemiddelen bij beëdigde taxateurs op Texel met wie we gunstige prijsafspraken hebben.

Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op. 

Contact opnemen Contact opnemen