Het huis van ... Stefanie de Wit

06 mei 2021

Een huis kopen op Texel ingewikkeld? Niet voor Stefanie de Wit! Ze deed het binnen no-time, en ook nog eens in haar eentje. Sinds kort is Stefanie (29) de trotse eigenares van een woning in de Wagemakerstraat in Den Burg. Wie is zij, en hoe kreeg zij het voor elkaar om dit paleisje te bemachtigen?

Waar kennen we je van?

‘Ik werk bij Kinderopvang Texel - de Olmenhoeve. Naast mijn werk ‘op de groep’ als peuterleidster ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie van voorschoolse educatie voor peuters. Een hele leuke functie waarbij ik veel contacten onderhoud met basisscholen en de gemeente, om de overgang van peuteropvang naar basisonderwijs in goede banen te leiden. Ik vind het heel leuk om te kijken hoe alle betrokkenen elkaar nog beter kunnen versterken. ’

Reismeisje

Stefanie is dol op reizen. ‘Liefst naar het buitenland, hoewel dit het laatste jaar natuurlijk even ‘on hold’ stond vanwege de lockdown. Momenteel ga ik in Nederland op pad. Elke plek heeft wel iets unieks, ik ben nog nooit op een plek geweest waar ik het niet leuk vond!’ Haar liefde voor reizen deelt ze graag met anderen via haar blogs. Haar enthousiaste schrijfstijl viel in de smaak bij de eigenares van de website reismeisje.nl, en inmiddels brengt Stefanie via dit kanaal verslag uit over haar persreizen naar bijvoorbeeld Egypte.

Een eigen stek

stefanie2.jpgEenmaal op zoek naar een eigen huis, sprak de buitenkant van de woning in de Wagemakerstraat Stefanie niet direct aan. Toch ging ze kijken, en werd positief verrast; ‘Het betreft een ex-sociale huurwoning, waar de vorige eigenaars al het nodige aan hadden verbouwd. Zo is er een nieuwe ruime aanbouw en ligt er een knappe PVC visgraatvloer. Het voelde meteen goed: hier zou ik wel willen wonen!’
Omdat Jos Kager & Partners zowel haar financieel adviseur als de verkopend makelaar was, mocht deze haar niet helpen bij de prijsonderhandelingen. Dat gedeelte deed ze met hulp van haar ouders. ‘Omdat ik goed was ingelicht door mijn adviseur, Richard Quartel, wist ik precies waar ik financieel aan toe was. Ik ging eigenlijk best ontspannen het biedingsproces in.’

En met succes; per 1 april is de woning van haarzelf; ‘Ik heb nog nooit zo relaxed mijn handtekening ergens onder gezet.’

Tip voor huizenkopers?

‘Ga gewoon eerst langs bij een financieel adviseur, dan weet je überhaupt wat de mogelijkheden zijn, en die kunnen verrassend positief uitpakken. Richard Quartel heeft voor mij precies uitgerekend wat ik kon lenen, hoeveel eigen geld ik nodig had en wat de mogelijkheden waren met betrekking tot een hypotheek. Zo wist ik hoeveel ik kon gaan bieden en daarmee heeft Jos Kager & Partners mij compleet geholpen.’

Sowieso nog verhuistips?

Stefanie lacht; ‘Nou ja, ik ben alleen, maar bij het opknappen kreeg ik veel hulp van handige vrienden en familieleden, dat was fantastisch. Na twee weken klussen kon ik hier al intrekken. Dus wees niet bang om hulp te vragen als je zelf ergens tegenop ziet. Mijn ervaring is dat mensen het juist fijn vinden om te helpen!’

Tekst en foto's: Mieke de Vries - Texels Content