Zorgverzekering 2023

18 november 2022

Het zorgverzekering seizoen is weer geopend! Schreeuwende krantenkoppen, mooie aanbiedingen, cadeautjes… het klinkt allemaal leuk maar kijk vooral wat je onderaan de streep betaalt. Je premie gaat in 2023 misschien wel meer omhoog dan het lijkt.

Waarom is dit jaar anders?

Per 1 januari komen de collectiviteitskortingen op de basisverzekering te vervallen.
Dit heeft invloed op de premie, twee derde van de Nederlanders is verzekerd via een collectief.
Het grootste verschil is niet de premie maar de inhoud, een lage premie klinkt aantrekkelijk maar wat als je zorg nodig hebt en er achteraf toch een forse rekening op de mat valt?
Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u een budget- of naturapolis afsluit. Vaak is er beperkte keuze in zorgverleners, je gaat nietsvermoedend naar een zorgverlener welke achteraf geen contract heeft met jouw verzekeraar waardoor je de kosten niet of slechts voor een deel vergoed krijgt. Of je moet verder wegreizen naar een zorgverlener die wel gecontracteerd is, daar wil je niet mee worden geconfronteerd.
Kies je voor een restitutiepolis dan betaal je misschien een paar euro meer maar bepaal je wel zelf naar welke zorgverlener je toe gaat.
Verwacht je veel tandartskosten te maken volgend jaar of ben je een fanatieke sporter dan kan het zijn dat je wellicht een bezoek aan de fysiotherapeut gaat brengen, aanvullende verzekeringen kunnen aansluiten op jouw wensen.

Voordeel van een adviseur

Wil je er zeker van zijn dat je volgend jaar de zorgverzekering hebt die bij je past?
Wij zoeken het graag voor je uit. En mocht er in de toekomst iets zijn, dan kunnen we je daarbij helpen, dat is het voordeel van een verzekeringsadviseur.