LevensverzekeringenUitvaart- en overlijdensrisicoverzekering

We praten er liever niet over... maar iedereen loopt natuurlijk een kans om plotseling of door ziekte eerder te overlijden dan verwacht. Voor de nabestaanden heeft dit ingrijpende gevolgen. Naast het verdriet krijgen zij ineens te maken met een totaal andere financiële situatie. Door het overlijden van je partner is de kans groot dat je opeens extra geld nodig hebt. Of dat je partner door jouw overlijden achterblijft met een flinke hypotheekschuld.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit aan de nabestaanden als de verzekerde persoon overlijdt. Met een overlijdensrisicoverzekering bouw je overigens geen vermogen op. Deze verzekering keert dus niet uit als de verzekerde aan het einde van de looptijd nog leeft.

In een paar stappen kunnen we je laten zien welk tekort je ongeveer hebt bij het overlijden van jou of je partner.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering sluit je eigenlijk af voor je nabestaanden. Zodat ze, als het moment daar is, afscheid kunnen nemen op een goede manier. Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een begrafenis of crematie. Ook neemt de verzekeraar, als je dat wilt, een hoop regelwerk uit handen. De kosten zijn afhankelijk van je persoonlijke wensen en die van je naasten. Reken op een bedrag van gemiddeld € 7.500 (zie bron: Consumentenbond). Daar wil je je nabestaanden waarschijnlijk niet mee opzadelen.

Neem voor meer informatie en advies gerust contact met ons op.