• Overzicht
  • Omschrijving & Kenmerken
  • Foto & video
  • Virtuele tour

Omschrijving

Aan de locatie zal het niet liggen, die is top: aan de rand van het centrum op een eigen perceel van 104 m².

Kenmerken

Plaats: Den Burg
Woningtype: Permanente woning
Woningsoort: Woonhuis
Bouwperiode: -1905

Foto & video

Omschrijving

Wie binnenstapt in deze woning merkt gelijk dat de tijd hier tientallen jaren heeft stil gestaan.

Entree in lange hal die doorloopt tot achterin, de achterkamer. Het woongedeelte is in drieën verdeeld: de voorkamer, middenkamer en de achterkamer. Achterin bevindt zich de keuken, het wasgedeelte met toilet en een bijkeukentje.
De verdieping is bereikbaar via een ouderwetse steile trap. Op de bovenverdieping bevinden zich naast de overloop twee slaapkamers.

De achtertuin is bereikbaar via de keuken en is heerlijk zonnig. Via de achtergelegen poort is de achtertuin bereikbaar. Tevens bevindt zich nog een houten schuurtje achterin de tuin.

Doordat de woning thans in zeer slechte staat verkeert dient de toekomstige koper er rekening mee te houden dat de gehele woning flink aangepakt moet worden. Een rondje met een aannemer geeft een duidelijk beeld wat ongeveer de kosten kunnen zijn om hier een bewoonbare woning van te (laten) maken.
Bewonen van de woning is op dit moment niet mogelijk.

TIP: laat je goed informeren bij Gemeente Texel wat de mogelijkheden zijn.

Huisvestingsvergunning
Op 5 oktober 2019 heeft de gemeente Texel een huisvestingsvergunning ingesteld. Hierdoor komen uitsluitend personen die maatschappelijk of economisch zijn verbonden met Texel in aanmerking voor een huisvestingsvergunning. De koopgrens van de woningen binnen deze regelgeving ligt op € 600.000,-. Woningen met een koopprijs boven deze grens zijn vrijgesteld van vergunningen. Voor meer informatie en het aanvragen van een vergunning kunt u terecht bij de gemeente Texel.

Kenmerken

Plaats: Den Burg
Woningtype: Permanente woning
Opp. perceel: 104 m2
Woonopp: 48 m2
Woning inhoud: 100 m2
Aantal kamers: 5
Aantal slaapkamers: 2
Woonlagen: 2
Woningsoort: Woonhuis
Bouwperiode: -1905
Status: Woonhuis
Koop of huur: Koop
Garage: Nee
Balkon: Nee
Tuin: Ja