• Overzicht
  • Omschrijving & Kenmerken
  • Foto & video
  • Virtuele tour

Omschrijving

Een pareltje in het centrum van Den Burg! Wie hier binnen stapt kijkt zijn ogen uit qua ruimte en indeling, gewoon een heerlijk woonhuis midden in het centrum!

Kenmerken

Plaats: Den Burg
Woningtype: Permanente woning
Woningsoort: Woonhuis
Bouwperiode: 1906-1930

Foto & video

Omschrijving

Entree in hal met toilet, meterkast, trapopgang en doorloop naar de woonkeuken.
De heerlijke woonkeuken is recent (2022) geheel vernieuwd en is van alle gemakken voorzien. Het doorbrengen in deze ruimte zal elke dag een feestje zijn!
Vanuit de keuken zijn zowel de voorkamer en de achterkamer bereikbaar. De voorkamer is heerlijk ruim waar het goed vertoeven is.
De achterkamer heeft als karakteristiek element de prachtige schuifdeuren die je kunt sluiten als men gescheiden wilt zijn van de keuken. Vanwege de aanwezige lichtkoepel is dit een heerlijke ruimte.
Vanuit de achterkamer is de bijkeuken bereikbaar. Hier bevindt zich de aansluiting voor de wasmachine en ook een droger kan hier geplaatst worden.
De naast gelegen steeg is zowel vanaf de straatkant als vanuit de bijkeuken bereikbaar. Lopend door de steeg met de trap naar beneden kom je in de kelder. Er zullen nog maar weinig woningen zijn die zo zo'n bijzondere en karakteristieke kelder hebben!

De bovenverdieping is in 2016 geheel opnieuw ingedeeld.
Aan de voorkant bevindt zich een heerlijke ruime slaapkamer met vaste kast. Hiernaast een kleinere slaapkamer met dakkapel en een wastafel.
Aan de achterzijde van deze verdieping bevindt zich nog een heerlijke grote slaapkamer met vaste kast en een wastafel. Vanuit deze slaapkamer is het heerlijke en gezellige dakterras te vinden.
De badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel.

Via een houten vlizotrap is de zolder te bereiken. Hier kan men ook nog genoeg spullen bergen.

Kortom een heerlijke woning als je in het centrum wilt wonen en toch de ruimte wilt hebben!

Huisvestingsvergunning
Op 5 oktober 2019 heeft de gemeente Texel een huisvestingsvergunning ingesteld. Hierdoor komen uitsluitend personen die maatschappelijk of economisch zijn verbonden met Texel in aanmerking voor een huisvestingsvergunning. De koopgrens van de woningen binnen deze regelgeving ligt op € 600.000,-. Woningen met een koopprijs boven deze grens zijn vrijgesteld van vergunningen. Voor meer informatie en het aanvragen van een vergunning kunt u terecht bij de gemeente Texel.

Kenmerken

Plaats: Den Burg
Woningtype: Permanente woning
Opp. perceel: 106 m2
Woonopp: 116 m2
Woning inhoud: 305 m2
Aantal kamers: 5
Aantal slaapkamers: 3
Woonlagen: 2
Woningsoort: Woonhuis
Bouwperiode: 1906-1930
Status: Woonhuis
Koop of huur: Koop
Garage: Nee
Balkon: Ja
Tuin: Nee